Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Bariet
  Dr. Ariënsstraat 3a
  7131 XM Lichtenvoorde
  T 0544 - 37 39 20
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Arbeids Training Centrum

 • Het Bariet beschikt over een Arbeids Training Centrum (ATC). Hier worden de arbeids- en werknemersvaardigheden getraind.
Leerlingen toe leiden naar arbeid is een nadrukkelijk opdracht binnen ons onderwijs. Binnen elk niveau wordt er op de toekomstige werkplek een beroep gedaan op motorische en algemene arbeidsvaardigheden.  Training van de deze vaardigheden is van groot belang. Het Bariet beschikt over een eigen Arbeids Training Centrum (ATC) waarin deze vaardigheden getraind kunnen worden.
 

TRAINING

Training van de motorische en algemene arbeidsvaardigheden  is van groot belang. Kenmerkend voor onze doelgroep is dat de  transfer van geleerde vaardigheden naar andere situaties vaak moeilijk verloopt. De combinatie van training met ZEDEMO en industrieel werk binnen het ATC maakt dat er veel aandacht aan deze transfer besteed kan worden.

METHODE

Aan de hand van de methode Zedemo traint de leerling basis hand-vaardigheden die nodig zijn voor zelfstandig werken. Naast deze vaardigheden wordt er aandacht besteed aan arbeidsvaardigheden als; doorzettingsvermogen, concentratie, taakgerichtheid en een hulpvraag stellen.
Al deze vaardigheden worden ingeoefend door middel van de leskoffers van Zedemo.

INDUSTRIEEL WERK

Na het inoefenen volgt het werken aan industrieelwerk. Verschillende bedrijven uit de regio voorzien het ATC van werk, waardoor het werken ook echte vormen begint aan te nemen.
Werkzaamheden die uitgevoerd worden:
- lichte assemblage werkzaamheden
- ompakken – inpakken
- stickeren
- montage
 
Werk is altijd welkom.  Neem voor vragen en/of opmerkingen contact op via het emailadres: atc@hetbariet.nl
 
 
 
 
 

Stage

:

Help (nieuw venster)