Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Bariet
  Dr. Ariënsstraat 3a
  7131 XM Lichtenvoorde
  T 0544 - 37 39 20
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Techniek

 • Werken aan de kolomboormachine
 • Voor de lessen Techniek beschikt Het Bariet over een technieklokaal. In dit lokaal bevinden zich de nodige machines om hout te bewerken.

Tijdens de technieklessen wordt gewerkt aan verschillende leerlijnen. We hebben de volgende leerlijnen:
 • ​Hout
 • De fiets
 • Klussen in huis
Tijdens de lessen Hout leren leerlingen hout bewerken, zowel met de hand als machinaal. Leerlingen werken aan eigen werkstukken, maar er worden ook, in opdracht, producten gemaakt. Het gaat daarbij soms om grotere aantallen waarvoor een productielijn wordt opgezet. Er wordt voor de uitleg van machinale handelingen gebruik gemaakt van instructiefilmpjes die leerlingen kunnen bekijken door middel van QR-codes. Uiteraard speelt de veiligheid tijdens deze lessen een grote rol. We maken indien nodig gebruik van gehoorbeschermers en veiligheidsbrillen.

Tijdens de lessen Klussen in huis, wordt aandacht besteed aan allerlei werkzaamheden die thuis voorkomen. Hierbij kun je onder andere denken aan het onderhouden van de fiets en kleine reparaties aan de fiets, het monteren van een stekker et cetera. ​Het vergroten van de zelfredzaamheid speelt hierbij een belangrijke rol.

In ons Arbeids Training Centrum(ATC) wordt onder andere aandacht besteed aan industrieel werk, zoals montage en assemblage. De tijdens de technieklessen geleerde technieken, kunnen hier verder in praktijk worden gebracht.

​​​​​
 
 

Sectoren

:

Help (nieuw venster)