Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Aanmelden
 • Het Bariet
  Dr. Ariënsstraat 3a
  7131 XM Lichtenvoorde
  T 0544 - 37 39 20
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

extra activiteiten

 • Survival
 • In ons onderwijs gaan we vooral uit van de kwaliteiten van de leerlingen en niet van hun beperkingen.

We kennen op school een groot aantal extra activiteiten. Hier worden er een paar nader beschreven.

Het schoolkamp

Eén keer in de twee jaar gaan we met de oudste leerlingen op schoolkamp. Het kamp maakt deel uit van ons onderwijsprogramma. Het vergroten van de zelfredzaamheid is één van de doelen van het kamp. Naast het aspect leren, is ook de gezelligheid erg belangrijk. We hebben verschillende kampen, aangepast aan de mogelijkheden van de leerlingen. Zo hebben we bijvoorbeeld het kampeerkamp, waarbij het vervoer per fiets gebeurt. Daarnaast hebben we ook kampen waarbij gebruik wordt gemaakt van groepsaccommodaties of huisjes en de leerlingen vervoerd worden per auto of bus. De voorbereiding geschiedt zoveel mogelijk samen met de leerlingen.

Survival

Een keer per jaar gaan we, samen met leerlingen van andere scholen, naar Eibergen voor de jaarlijkse survival-sportdag. Enkele doelen van deze dag zijn het kennismaken met vormen van vrijetijdsbesteding en het verkennen van de eigen grenzen. Daarnaast vinden wij het ontmoeten van andere scholen erg belangrijk.

Sportdagen

Tijdens de sportdagen die we hebben staan een groot aantal dingen centraal, zoals: omgaan met winst en verlies, samenspelen en het contact met andere scholen.

Excursies

Daarnaast zijn er regelmatig excursies. De doelen hiervan zijn heel divers. Doorgaans willen we de leerlingen in de praktijk laten zien wat ze op school hebben geleerd.

extra activiteiten

:

Help (nieuw venster)