Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Bariet
  Dr. Ariënsstraat 3a
  7131 XM Lichtenvoorde
  T 0544 - 37 39 20
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

de school

 • Leren
 • Het Bariet geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke en meervoudige beperking (ZML- en MG-leerlingen)

Het Bariet is ontstaan door een samenvoeging van de twee VSO afdelingen van de Hamalandschool en Het Aladon. Sinds maart 2015 is de school gehuisvest in een deel van de gebouwen van scholengemeenschap Het Marianum. Om te voldoen aan alle eisen die voor goed onderwijs aan onze leerlingen noodzakelijk is, heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden. Er kan feitelijk gesproken worden van een nieuwe school.

Het Bariet geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Onze leerlingen hebben een IQ tot 70, vaak met bijkomende problematiek. Ze zijn allen aangewezen op een intensieve onderwijs begeleiding. Onze school is een neutraal bijzondere school; we staan open voor alle leerlingen, ongeacht  afkomst/religie. Naar verwachting starten we het nieuwe schooljaar met zo'n 130 leerlingen.

Onze school maakt sinds 1 januari 2008 deel uit van De Onderwijsspecialisten.​​​

de school

:

Help (nieuw venster)